Mijn activiteiten

Als ondernemer ben ik het liefst zo gevarieerd en actief mogelijk bezig met de branche die mij zo aan het hart gaat: die van toerisme, recreatie en vrije tijd. Niet alleen ben ik druk met mijn bedrijven die de laatste jaren een prominente plaats hebben kunnen vinden in een competitieve markt, ook heb ik een eigen podcast, schrijf ik graag columns voor bijvoorbeeld de Rekreavakkrant en ben ik tenslotte correspondent voor de Benelux voor Glamping Business Magazine. Bekijk hieronder het overzicht:

mijn bedrijven
mijn bedrijven

Daarnaast ben ik betrokken bij verschillende bedrijven en hogescholen. Zo geef ik bijvoorbeeld advies over contentmarketing voor bedrijven in de toeristische sector, verzorg ik gastcolleges en begeleid ik bij afstudeerprojecten. Meer weten >>

Regelmatig schrijf ik een column over mijn bevindingen uit het werken en ondernemen in de recreatieve sector. Aan bod komen management- en persoonlijke vraagstukken.

Voor dit internationale glamping-tijdschrift ben ik correspondent voor de Benelux en schrijf ik over de ontwikkelingen van de glamping-markt.

“Van schattenjacht tot minidisco: Richard organiseert vakantie in jouw achtertuin met thuiskamperen.nl.” Artikel over corona-initiatief van TeamAnimation en Kapitent.

Lees mijn blogs over contentmarketing, toerisme en recreatie op dé Nederlandse eMarketing communicty voor de travel & hospitality industrie: Travelnext.nl.

Ondernemer in hart

en nieren

In 2009 ben ik officiëel ondernemer geworden toen ik mij in November inschreef bij de Kamer van Koophandel voor mijn eerste bedrijf: Jobs4Leisure, moederbedrijf van TeamAnimation. Sindsdien ben ik nog een paar keer teruggeweest bij de KvK – maar zo’n inschrijving, dat blijft toch altijd een mooi moment.

Sterkere content, meer klanten

Contentmarketing voor de recreatieve sector

Blogs4Travel

Zet je bedrijf of vakantielocatie in het zonnetje en target nóg beter je klanten met een beetje hulp van Blogs4Travel.

Wij analyseren je doelgroep, schrijven nieuwe, aansprekende content en helpen je een community op te bouwen. Bovendien kunnen we helpen met SEO-optimalisatie en social media-strategie. Zo weten klanten je beter te vinden én onthouden. Daarnaast beheert Blogs4Travel verschillende labels: Glamping.nl, Kids-Campings.com, Gardameer.nl… Zo bieden wij iedere reiziger een passend inspiratieplatform en zorgen wij voor een grote online zichtbaarheid.

Inspiratieplatform en aanbiedingen

Luxe kamperen op de mooiste plekken overal in Europa

Trends, tips en verhalen

Direct boeken bij kindvriendelijke campings en vakantieparken

Glamping.nl is een inspiratieplatform met informatie, foto’s en tips over glamping en de beste aanbiedingen.

Je bekijkt er de mogelijkheden voor glamping in eigen land, Frankrijk of bijvoorbeeld Italië en leest er tal van positieve ervaringen van mensen die je voor zijn gegaan. En nog makkelijker: je kan jouw luxe kampeervakantie direct boeken!

Op Kids-Campings.com doe je inspiratie op voor jouw volgende gezinsvakantie waar dan ook in Europa.

Zoek en boek direct de camping die bij jou én de kinderen past of bekijk eerst alle informatie over de verschillende landen en bestemmingen. Ook in eigen land is er een groot aanbod! Profiteer van de beste aanbiedingen en ga heerlijk op vakantie.

Verover de Franse markt

Strategische begeleiding & Marketingadvies

France-Compagnie

France-Compagnie is hét advies- en bemiddelingsbureau voor Nederlandse bedrijven met Frankrijk als volgende stap.

Wij helpen bij het zetten van de eerste stappen, adviseren in online marketing, sturen waar nodig bij op strategisch vlak en regelen die Franse je ne sais quoi die ervoor zorgt dat jouw internationale aanwezigheid op de Franse markt een groot succes wordt.

Strategisch advies

France-Compagnie kan je bedrijf voorzien van passend strategisch advies bij de realisatie van jouw groei-ambitie richting het buitenland:

Welke aanpassingen zal je moeten doorvoeren op het gebied van communicatie en webmarketing? Is het aanvragen van een kickstartvoucher voor jouw bedrijf een goede optie? Welke internationalisatieroute past bij je bedrijf en ben je klaar voor het managen van een intercultureel team? Bij deze en meer vraagstukken kan France-Compagnie je helpen.

Marketing

France-Compagnie zorgt voor de beste manier om je Franse doelgroepen te benaderen. Zo vergroot je je klantbestand én je omzet.

Bij het veroveren van een nieuwe, onbekende markt zal je merk opnieuw naam moeten maken. Onze marketeers helpen bezoekersverkeer richting je website te genereren, naamsbekendheid op te bouwen, je merk te verstevigen en daarnaast bestaande marketingstrategieën op de behoefte van je nieuwe markt aan te passen. En wij zijn altijd omzet- en resultaatgericht!

Franse markt

France-compagnie zorgt ervoor dat je website en je bedrijf aan de Franse juridische regelgeving én de verwachtingen van de klant voldoet.

Wij regelen daarnaast de vertalingen, het aanvragen van een Frans BTW, de BTW-aangifte, een postadres en webdomein. Waarom? In Frankrijk wordt veel waarde gehecht aan l’origine française. Hoewel de Franse klant erg openstaat voor internationale webshops, wil men zich er voorafgaand aan een eventuele aankoop van verzekeren dat de website betrouwbaar is.

Vind de perfecte werknemer

Arbeidsbemiddeling met Franstalig personeel

France-Personnel

Dochterbedrijf van France-Compagnie, is France-personnel hét bemiddelingsplatform voor Franse vacatures en Frans- en Nederlandstalig personeel.

Wij plaatsen je vacature op onze site en sociale platformen en houden de eerste kennismakingsgesprekken. Daar testen we op het Frans en de match met de functie en het bedrijf. Zo kom je alleen in contact met sollicitanten die bij je wensen passen.

⤹ Bekijk ook eens onze blog! Daar schrijven ondernemers en Frankrijk-experts over allerlei interessante onderwerpen uit de Franse markt.

Beleef de zomer van je leven

Animatieteams en -programma’s

Teamanimation

Of het nu gaat om het plaatsen van een animatieteam op jouw camping of vakantiepark, meedenken/bedenken van het animatieprogramma of het concept achter jullie mascotte, TeamAnimation regelt het.

Met ruim 10 jaar ervaring in Nederland en Frankrijk weten wij wat er speelt. Een organisatie vol met ervaren- en jonge krachten met frisse ideeën staan voor je klaar en samen zorgen we ervoor dat jouw gasten ieder jaar weer blijven terugkomen!

Jouw doel op één.
Geen gedoe. Wij regelen het van A tot Z.
Een erkende opleider van animatiekrachten.
Wij staan áltijd voor je klaar.

Met trots gewerkt voor. . .

Naast dit alles ben ik betrokken bij verschillende andere partijen. Zo ben ik parttime docent bij de TIO Hogeschool, het BUAS Breda en Inholland Hogeschool voor Toerisme. Daar geef ik bijvoorbeeld colleges over management en toerisme, begeleid ik afstudeerpojecten of ben ik externe lezer bij assessments. Daarnaast ben ik betrokken bij RED Online Marketing voor online marketingadvies voor de Franse markt en doe ik dienst als adviseur over contentmarketing bij verschillende bedrijven.

Uitgelichte case: leertraject reisinfluencers

Als expert op TravelNext en tevens docent op de BUAS was het geweldig meermaals betrokken te zijn geweest bij het leertraject voor bloggen voor de reisbranche. Hoogtepunt was de studiereis met de ferry van DFDS vanit IJmuiden naar Newcastle, een stad in het noorden van Engeland. Alle 74 studenten werden in drie weken tijd voorbereid om als een échte reisblogger aan de slag te gaan en een blog en een vlog te maken, waarvan de beste zouden worden gepubliceerd op het blog van DFDS Seaways.