Betrokken bij verschillende bedrijven & projecten

Als ondernemer ben ik het liefst zo gevarieerd en actief mogelijk bezig met de branche die mij zo aan het hart gaat: die van toerisme, recreatie en vrije tijd. Als eigenaar of partner ben ik bij verschillende bedrijven en projecten betrokken.

Op deze pagina

Mijn bedrijven

Al 14 jaar ben ik oprichter, partner of mede-eigenaar van bekende bedrijven in de wereld van recreatie en online marketing en weet ik de belangrijkste trends begrijpelijk te vertalen naar de behoeftes en wensen van consumenten en bedrijven.

"Richard is een energieke, professionele, enthousiaste, hands-on en waarde toevoegende ondernemer in veel projecten waar ik met hem in heb mogen samenwerken."
Loek van de Loo
Vacanze col Cuore

Mijn projecten

Ik ben tevens betrokken bij verschillende bedrijven en hogescholen. Zo geef ik bijvoorbeeld advies over contentmarketing voor bedrijven in de toeristische sector, verzorg ik gastcolleges en begeleid ik bij afstudeerprojecten. 

Met onder andere TeamAnimation, RED Online Marketing en Campingnavigator heb ik via Decisions HPA een webinar mogen verzorgen over marketing in de recreatieve sector.

Tijdens onder andere de Vakantiebeurs, The Glamping Show in Birmingham (UK) en meermaals The Global Glamping Summit in Denver (USA) heb ik gesproken over de Europese Glampingmarkt en de huidige trends.

Op verschillende (hoge)scholen geef ik trainingen en gastcolleges over ondernemen, toerisme en werken in Frankrijk. Daarnaast verzorg ik op oproepbasis de vakken Event Management en Toerisme aan de TIO Hogeschool.

Tijdens mijn eigen podcast over recreatie en vrije tijd verwelkom ik iedere aflevering interessante gastsprekers waarmee ik het heb over trends in het toerisme.

Ik ben onder andere parttime docent bij de TIO Hogeschool, het BUAS Breda en Inholland Hogeschool voor Toerisme. Daar geef ik bijvoorbeeld colleges over management en toerisme, begeleid ik afstudeerpojecten of ben ik externe lezer bij assessments.

Verder heb ik verschillende projecten, workshops of adviestrajecten mogen doen voor onder andere Vacanceselect, Zoover, Yala Luxury Canvas Lodges, Aventus Apeldoorn, Rijn IJssel MBO en RED Online Marketing.

Uitgelichte case: leertraject reisinfluencers

Als expert op TravelNext en tevens docent op de BUAS was het geweldig meermaals betrokken te zijn geweest bij het leertraject voor bloggen voor de reisbranche. Hoogtepunt was de studiereis met de ferry van DFDS vanit IJmuiden naar Newcastle, een stad in het noorden van Engeland. Alle 74 studenten werden in drie weken tijd voorbereid om als een échte reisblogger aan de slag te gaan en een blog en een vlog te maken, waarvan de beste zouden worden gepubliceerd op het blog van DFDS Seaways.

"De studenten (ca. 150) waren erg enthousiast en gemotiveerd tijdens de projecten colleges die met Richard samen heb mogen geven voor de Buas (voorheen de NHTV). Ik zou Richard zeker aanbevelen als gastspreker, begeleider van studenten en docent op project basis."
Marco van Leeuwen
BUAS Breda

Open voor samenwerking

Richard is in te zetten als interimmanager, consultant, adviseur en sparringpartner van bedrijven en scholen in het toerisme, recreatie en vrije tijd. Daarnaast is hij in te huren als spreker voor een seminar, beurs of evenement.